Om oss

1988 kom den första akitan till kennel Mac Conrad´s. Det var den engelska importen Wolfen Bucks Fizz, Geisha.

Hon tillsammans med en annan engelsk import Challange of Helstrum, Luke, lever vidare genomhundar som finns på vår kennel idag.

Från mitten av 1990-talet till år 2001 så födde vi inte upp några akitor pga den nya standarden. Men så kom rasdelningen och "vår" akita blev en egen ras (gjd) och det kändes verkligen att vi ville fortsätta.

Det blev nästan som att börja om på nytt. Nya importer kom till oss ifrån Overhill`´s kennel och Anshee Akitas i England. Dessa hundar bidrar också med aktuella amerikanska linjer bl.a Regalias. Vårt viktigaste MÅL är att föda upp hundar med ett gott temperament i en sund och frisk kropp och alltid med rasens standard som modell. Under åren som gått så har Mac Conrad´s kennel fött upp såväl utställningschampions som hundar med tjänstehundscertifikat och godkända eftersökshundar. Tre olika hundar Geisha, Luke och deras son Mac Conrad´s Awake on the wild side, har kvalificerat sig till Champion of champions. Men långt innan den första akitan kom så var Kerstin Nordahl även mycket framgångsrik med sin uppfödning av Riesen Schnauzer. Kerstin Nordahl / Lena Engström